Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Τεχνολογίες αθλητικών παπουτσιών Adidas

Τεχνολογίες αθλητικών παπουτσιών Adidas

ADICOLOUR

Με ένα ζευγάρι adicolour είναι σα να έχετε τέσσερα διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια Superstar. Η διαδικασία είναι απλή : στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται πάνω από τα κορδόνια τοποθετείτε κάθε φορά και διαφορετικό χρώμα πλακιδίου, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο το χρωματισμό των ριγών του παπουτσιού. Κι έτσι με ένα μόνο ζευγάρι παπούτσια μπορείτε να συνδυάσετε όλα σας τα ρούχα και να νομίζουν οι πάντες ότι έχετε μία τεράστια γκάμα υποδημάτων.

PORSCHE DESIGN

Η συλλογή αυτή είναι αποτέλεσμα δύο εταιριών - PORSCHE DESIGN και ADIDAS- που έχουν πλούσια κληρονομιά, τεχνολογική πρωτοπορία και πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και οι δύο ιδρυτές καθ. Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε και Άντι Ντάσλερ αποσκοπούσαν στη δημιουργία των καλύτερων προϊόντων και στη συνεχή εξέλιξη και βελτίωση των σχεδίων τους με αφοσίωση και επιμονή. Τα παπούτσια αυτά είναι αποτέλεσμα της κοινής τους φιλοσοφίας και αποτελεί φόρο τιμής σε δύο ¨μηχανοκίνητες ¨ εταιρίες

Το a3 Energy Management System είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα έλεγχου της πρόσφυσης με midsole μαξιλάριπου βρίσκεται στη μεσω-σόλα. Από την αρχική κρούση του πατήματοςκαι σε κάθε φάση του χτυπήματος απευθύνεται μέσω ειδικών υλικώνσε ολόκληρο το πόδι γεωμετρίκα και με σφρίγος.

Για περισσότερο από 10 χρόνια, η adidas συνεχώς εξελίσσει τις ιδιότητες πρόσφυσης και την ανθεκτικότητα του adiPRENE ® προκειμένου να παρέχουν μια εξαιρετική επίδραση απορροφητικού υλικού για την φτέρνα και ταυτόχρονα τρομερή άνεση.

Το adiTUFF ™ ειναι ένα υλικό ανθεκτικο στην τριβή τοποθετημένο πάνω από τα ακροδάχτυλα. Παρεχει εξαιρετικά ανωτερη αντοχη και αποτρεπει την τριβη που ασκείται στα δάχτυλα λογω πολλαπλών χτυπημάτων. Ένα υλικό ανθεκτικό και μη ελαστικό που χρησιμοποιήθηκε αρχικά στα παπούτσια του tennis και σε αθλήματα που ασκούν υψηλές τριβές στα παπούτσια. Προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της εξαιρετικής αντοχής στην εκτριβή και της ευελιξίας. Στα γραμμικά αθλήματα (όπως το τρέξιμο και το golf) χρησιμοποιείται για να μειώσει τη φθορά και την περιοχή προσγείωσης της φτέρνας, ενώ σε αθλήματα γηπέδου (όπως το tennis) προσφέρει ανθεκτικότητα κι επιτρέπει το σύρσιμο και τους ελιγμούς

Η Clima365 ™ ειναι μία προσεγγιση για την βελτιστοποιηση της θερμοκρασιας του σώματος από το κεφάλι έως τις φτέρνες.

Χρησιμοποιωντας Body Mapping, οι σχεδιαστες ενσωματωσουν τα οφελη των ClimaCool ®, ClimaWarm ® ® και ClimaProof σε ενα ενιαιο προιον με την τοποθετηση καθε τεχνολογιας ακριβως οπου ειναι απαραιτητο, συμφωνα με τις ειδικες απαιτησεις του κάθε αθλήματος.

Με Clima365 ™, οι αθλητες παραμένουν στεγνοί, άνετοι και αποδίδουν στο μεγιστο των δυνατοτητων τους κάτω υπό οποιαδηποτε θερμοκρασια η καιρικες συνθηκες, απο ένα αστικό στούντιο γυμναστικής έως ένα ψηλό βουνό κατάλληλο για αγωνίσματα ανώμαλου δρόμου.

Το ClimaCool ® ειναι ενα συστημα υλικών που συνδυαζουν τη διαχείριση της υγρασίας και του εξαερισμου σε καιριους τομεις για την αποτελεσματικη εξατμιση του ιδρωτα που βοηθα τη ρυθμιση της θερμοκρασιας του σωματος για τη βελτιωση της αποδοσης και της ανεσης του αθλούμενου.

Καθε ClimaCool ® παπουτσι ειναι φτιαγμένο έτσι ώστε να εξασφαλισει τη μεγιστη ροη αερα στο εσωτερικό κι επομένως να επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει. Το ClimaCool ® δεν ειναι απλα ένα ακόμη υφασμα ενάντια στην υγρασία του σώματος. Ειναι ενα ολοκληρωμενο συστημα από υφάσματα τεχνολογιας που εργαζονται μαζι για να ρυθμιζουν τη θερμοκρασια του σωματος του αθλητη πολυ καλυτερα απο ότι μπορεί οποιαδηποτε μεμονωμενη τεχνολογικό υφασμα.

Το ClimaCool ® ενδυσης ενεργά απορρίπτει την υγρασία και τη θερμότητα που δημιουργείται στο σώμα του αθλητή, καθώς αποτελείται από τρισδιαστατα υφασματα με υλικα αερισμου και καναλια που επιτρεπουν στον αερα να κυκλοφορει κοντα στο δερμα.

ClimaProof ® ειναι αναπνεει την κακοκαιρια που βελτιστοποιει τη θερμοκρασια του σωματος σας κρατα σε κατασταση μεγιστης αποδοσης και ακομα πιο σκληρες του ανεμου, τη βροχη και καταιγιδα συνθηκες λειτουργωντας ως εμποδιο για την στοιχεια επιτρεποντας ταυτοχρονα θερμοτητα και ιδρωτα για να διαφυγουν απο εξατμιση. Ανεμος ClimaProof ® ειναι το πιο αναπνεει, ελαφρυ επιπεδο προστασιας.

Ειναι ιδανικο για μια απογευματινη εκτελεστει σε δροσερο βρεγμενο συνθηκες. Θα σας κρατα ζεστους μπλοκαροντας υποσκαπτει την αιολικη ενεργεια, επιτρεποντας παραλληλα τη μεγιστη ποσοτητα του ιδρωτα να εξατμιζεται μακρια απο το δερμα.

ClimaProof ® Βροχη ειναι η αιολικη και αδιαβροχη προστασια για οσους εκτιθενται σε δυσμενων καιρικων συνθηκων και χρειαζεται ενα επιπλεον επιπεδο προστασιας. Τα εν λογω ενδυματα καταλληλοτερο για την ημερα περιπατων η μακροχρονια καταρτιση τρεχει σε κρυο, βροχερες συνθηκες.

ClimaProof ® Storm ειναι χτισμενο για ακραιες συνθηκες οπου η μεγιστη προστασια των καταναλωτων ειναι απαραιτητη για μια μακρα περιοδο. Αδιαβροχη και ακρως ανεμος, αυτα τα ενδυματα τους ειναι οι καταλληλες για multi-εκδρομες σε βαρεα ανεμος, η βροχη και το χιονι συνθηκες.

Το ClimaLite ® υφασμα τραβα τον ιδρωτα μακρια απο το δερμα προς την εξωτερικη οψη του υφασματος για γρηγορη εξατμιση, ενισχυοντας τη φυσικη θερμοκρασια του σώματος. Ο αθλητισμος δεν ειναι δυο διαστασεων μόνο. Ετσι δε θα έπρεπε να είναι ούτε και η ενδυμασια σας . Τα ριζοσπαστικα νεα κοψίματα και η τρισδιαστατη τεχνολογια ForMotion ™ δημιουργουν ένα σύνολο ενδυματων που ακολουθουν τις καμπυλες του σωματος και μιμουνται τις κινησεις του αθλητισμου για την καλυτερη προσαρμογη και τη μεγαλυτερη ανεση και ελευθερια κινησεων του αθλούμενου.

Τα λεπτά, εύκαμπτα, ελαστικα Predator ® στοιχεια στο επάνω μέρος του παπουτσιού (κου-τε-πιε) υπόσχονται τέλεια αίσθηση της μπάλας κι επιτρέπουν στους παίχτες να ελέγχουν απόλυτα τα φάλτσα της μπάλας κατά τη μεταβίβαση ή το σουτ.

Η εφαρμογή, το βάρος κι ο έλεγχος του φάλτσου των Predator ® έχουν προσεχτικά επανασχεδιαστεί και τελειοποιηθεί από το 1994 (οπότε και τέθηκαν σε κυκλοφορία) κι αποτελούν εγγύηση στο ποδοσφαιρικό παπούτσι Τα ψηλων επιδοσεων αθλητικα υποδηματα πρεπει να προστατευουν και να υποστηριζουν το ποδι και να του επιτρεπουν να λειτουργεί με φυσικο τροπο.

Το adidas TORSION ® SYSTEM σταθεροποιει το ποδι, παρεχοντας ελαφριά υποστηριξη στην καμαρα κι επιτρεπει στο μπροστινό μέρος του ποδιού να κινείται ελευθερα μέσα στο παπούτσι.

Η εξωτερικη σχεδιαση TRAXION ® αναπτυχθηκε αρχικα για το ποδοσφαιρο, για το οποιο το κωνικο σχημα του παρεχει εξαιρετικη διεισδυση στο έδαφος χωρις την τυπική πιεση που τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά παπούτσια ασκούν σ το ποδι.

Η ευρεια καιχωρίς κενά TRAXION ® σόλα του, το καθιστά ιδανικο για χρηση σε εξωτερικους χωρους αθλητισμου όπου και απαιτείται η μέγιστη εξωτερικη προσφυση.

www.e-sportmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου