Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Nike

Nike Μια σύντομη παρουσίαση

Nike - Μια σύντομη παρουσίαση

Αν έχεις σώμα είσαι αθλητής Όταν ο συν-ιδρυτής της nike Bill Bowerman έκανε αυτή τη παρατήρηση , πριν από αρκετά χρόνια, καθόριζε το πώς έβλεπε τις ατελείωτες προοπτικές ανάπτυξης του ανθρώπου μέσα από τα sports και τον αθλητισμό.

Αυτή η δήλωση αποτέλεσε και τον πυρήνα με βάση τον οποίο δημιουργήθηκε η νεαρή τότε εταιρεία nike. Οι συνεχιστές αυτής της προσπάθειας σήμερα διατηρούν αυτό το σκεπτικό κατά νου.

Κουβαλώντας τη βαριά ιστορία που το όνομα nike έχει σε όλον πλέον τον πλανήτη τα σημερινά στελέχη της εταιρείας επιδιώκουν να δημιουργούν συνέχεια όλο και καλύτερα αθλητικά παπούτσια και αθλητικά ρούχα. Σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται ο αθλητής η Nike προσφέρει προϊόντα που βελτιώνουν την απόδοση του, μεγιστοποιούν την άνεση και την αντοχή του και τέλος εμπνέουν για ακόμα πιο έντονη προσπάθεια.

Όλα ξεκίνησαν με μια χειραψία δύο αντρών. Οι οραματιστές Bowerman και Knight μεταλαμπάδευσαν το πνεύμα τους τόσο στους αρχικούς τους συνεργάτες όσο και στην ίδια την εταιρεία που μετεξελίχθηκε στην γνωστή μας nike. Η εταιρεία ξεκίνησε σαν μια κλασσική αμερικάνικη εταιρεία παπουτσιών και έφτασε να είναι μια από τις κορυφαίες αθλητικές εταιρείες παγκοσμίως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η nike διαθέτει στο οπλοστάσιο της 7 brands , Converse, NIKE Golf, Cole Haan Holdings, Inc, NIKE Bauer Hockey, Hurley International ,Exeter Brands Group .

Τα κεντρικά γραφεία της nike βρίσκονται κοντά στο Beaverton, Oregon το οποίο είναι προάστειο του Portland. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με κάποια έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπολογίζεται ότι ασχολούνται καθημερινά περισσότερο από ένα εκατομμύριο γύρω και μέσα στην εταιρεία (αθλητικά μαγαζιά, εργοστάσια παραγωγής, χονδρικό εμπόριο, διαφημιστές κτλ) με το χαρακτηριστικό λογότυπο ( το σήμα της νίκης).

Στο τελευταίο οικονομικό έτος που δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία της nike ο τζίρος ανήλθε στα 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τη προηγούμενη χρονιά.

Όλα αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία είναι μερικά μόνο από τη πλούσια ιστορία της nike και είναι αρκετά για να μεταφέρουν το μέγεθος και την αξία του σήματος nike.

www.e-sportmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου